Servicetorget i Stokke åpnet

– Biblioteket er den viktigste møteplassen vi har, sa ordfører Bjørn Ole Gleditsch da han sto for den offisielle åpningen av Stokke bibliotek og servicetorg 16. august. I tillegg til veiledning inn i de kommunale irrganger kan Stokke-folket glede seg over lengre åpningstider og større biblioteklokaler.

Reklamer
Ovenfra
LIKE FØR: Marsipankaken er på plass, og de besøkende samler seg. Om få minutter blir Stokke bibliotek til Stokke bibliotek og servicetorg.

Andebu ledet an 23. mai, og sist onsdag fikk også Stokke sitt servicetorg på biblioteket.

– Vi er veldig fornøyd med at vi øker med 19 og en halv time åpningstid i uka, fire av dem fullt betjent, sa enhetsleder Hanne Ottoson.

Ønsker tilbakemeldinger

Bjarne Sætre, seksjonsleder bibliotek, ønsket velkommen og introduserte ordfører Bjørn Ole Gleditsch, som troppet opp med den obligatoriske saksa og kakespaden.

– Jeg er helt sikker på at dere får mye god veiledning her på biblioteket, at de ansatte er på tilbudssida for å bistå og hjelpe dere som kommer på besøk, og jeg håper servicetorget på samme måte vil veilede dere med de behovene dere har, sa Gleditsch, som oppfordret folk til å bruke servicetorget, skape aktivitet på biblioteket og gi konstruktive tilbakemeldinger, før han klippet det røde båndet foran det nye betjeningspunktet.

Åpning
ÅPNET: Ordfører Bjørn Ole Gleditsch klipper over båndet, og servicetorget, som skal betjenes av Kirsti Eriksen (til høyre), er offisielt åpnet.

Kaoshåndtering

Servicetorget, som gir innbyggerne i Stokke et lavterksel informasjonstilbud og kontaktpunkt mot kommunen, blir betjent av Kirsti Eriksen, som ble ønsket hjertelig velkommen med blomster og klem av enhetsleder Hanne Ottoson. Eriksen har tidligere jobbet på servicekontoret i gamle Stokke kommune.

Ottoson benyttet også anledningen til å skryte av sine ansatte:

– Dere har fått både det ene og det andre i fanget de siste månedene, men dere står på. Dere har håndtert kaos, ombygging og omkalfatring, og dere tar ansvar og oppgaver på strak arm!

Blomster
VELKOMMEN: Hanne Ottoson ønsker Kirsti Eriksen velkommen til biblioteket.

Større lokaler – nye muligheter

Det kommer likevel noe konkret og positivt ut av kaoset: 30. juni ble deler av veggen mellom biblioteket og de gamle NAV-lokalene revet. I løpet av kort tid vil biblioteket ta i bruk nærmere 200 ekstra kvadratmeter. Blant annet får biblioteket etterlengtet plass til arrangementer, som vil stå ferdig rigget med stoler og sceneelementer, uten behov for flytting av bokhyller før og etter hvert arrangement. Det blir også skjermede rom for studier og leksehjelp, og PC-ene for brukerne og tidsskriftene får ny og bedre plassering.

– Foreløpig er det mye som har midlertidige hjem omkring her, men i løpet av et par måneder skal vi få orden på det meste, sa Ottoson.

I nær fremtid skal inngangen til biblioteket også flyttes, og den gamle, som vender ut mot veien, blir stengt.

– Så slipper vi å redde barn ute på fortauskanten, sa Ottoson.

Ryddetjeneste
RYDDETJENESTE: Ikke bare er ordfører Gleditsch er en kløpper på å dele opp kake – han rydder også opp etter kalaset.

Skal evalueres

Siste taler ut var Bjarne Sommerstad, hovedutvalgsleder for kultur, fritid, by- og stedsutvikling i Sandefjord. Han gratulerte og understreket viktigheten av at bibliotekene ligger der folk bor og at tilbudet knyttet til disse utvides i stedet for å bygges ned.

– Bruk servicetorget aktivt, så blir det til det kontaktpunktet det er tenkt som, oppfordret Sommerstad sterkt, før han understreket at tilbudet med servicetorgene med tiden skal evalueres og om nødvendig justeres, sånn at det fungerer best mulig.

– Vi politikere er ikke for stolte til å innse at man kanskje må justere på ting. Det er jo ikke sånn at man skyter innertier på første skuddet bestandig.

Åpningstider
UTVIDET: Stokke bibliotek og servicetorg holder ukentlig åpent 19 og en halv time lenger enn gamle Stokke bibliotek.

Én tanke om “Servicetorget i Stokke åpnet”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s