Feiret servicetorget

Med åpningen av servicetorget 23. mai har Andebus innbyggere fått et kontaktpunkt mot kommunen og en dobling av åpningstidene til biblioteket.

Reklamer

– Dette er et eksempel på en konkret forbedring som følge av sammenslåingen, sa ordfører Bjørn Ole Gleditsch i åpningstalen sin.

Nå heter det heter ikke lenger «Andebu bibliotek», men «Andebu bibliotek og servicetorg». Anledningen ble behørig feiret med kaffe og utsøkt marsipankake av brukere, ansatte og ledelsen i Sandefjord kommune.

_DSC0166 (3)
Etter talene tok ordfører Bjørn Ole Gleditsch grep om kakespaden og ble straks omsvermet av bibliotekets yngste brukere. Her får Amela Jacupovic et stykke marsipankake.

Informasjon og økte åpningstider

Servicetorget gir innbyggerne i Andebu et lavterskel informasjonstilbud, som man kan stikke innom med store og små spørsmål om kommunen og dens tjenester. Samlokaliseringen har dessuten gitt biblioteket 20 timer ekstra åpningstid i uka, fra mandag til lørdag.

I deler av de nye åpningstidene kommer bare servicetorget til å være betjent, mens biblioteket er ubemannet. Brukerne vil imidlertid ha full adgang til å låne og levere bøker og fornye lån ved hjelp av bibliotekets nye selvbetjeningsterminal.

_DSC0142
Ordfører Bjørn Ole Gleditsch talte og betegnet servicetorget og de utvidede åpningstidene som en konkret forbedring som følger av kommunesammenslåingen.

– Dette er en styrking av biblioteket og det offentliges møte med innbyggerne, og det blir en viktig arena for folket her i Andebu. Vi skal lage gode og trygge arenaer for kulturopplevelser og informasjon, sa Jørgen Hovde, leder for Andebu bibliotek og servicetorg.

_DSC0151
Ordføreren hadde med blomster til de ansatte ved biblioteket og servicetorget. Fra venstre: Ordfører Bjørn Ole Gleditsch, konsulent Ranveig Sparre,  konsulent Hanne Møyland, bibliotek- og servicetorgleder Jørgen Hovde, fagarbeider Thomas Overvik og utvalgsleder Bjarne Sommerstad.

Vet det meste

Ranveig Sparre, som har jobbet på teknisk etat i Andebu i 38 år, skal betjene servicetorget.

– Så nå er det bare å komme og spørre. Vi er heldige som har fått med oss Ranveig, for hun veit alt, får jeg inntrykk av, sa Hovde, som avsluttet talen sin med å skryte av fleksible og endringsvillige kolleger.

_DSC0177
Ranveig Sparre (t.h.), som har jobbet på teknisk etat i Andebu i 38 år, skal betjene servicetorget.

Har ambisjoner

Også tidligere Andebu-ordfører Bjarne Sommerstad, nå leder av hovedutvalg for kultur, friluftsliv, by- og stedsutvikling, kastet glans over begivenheten med en begeistret tale:

– Nå kan vi, med synergier, få til lengre åpningstider og enda mer service for dere som er glade i biblioteket og bruker det, sa Sommerstad, som betegnet servicetorget som et viktig ledd i den pågående utviklingen av hverdagssentrumet i Andebu.

– Dette er et sprett i riktig retning, og vi skal bruke det for alt det er verdt, sa Sommerstad, før han gløttet mot ordføreren og la til:

– Og så håper jeg dette ikke blir siste gangen vi skal gjøre noe positivt i Andebu sentrum, at vi skal ha flere sånne ting. Jeg vet Jørgen, som biblioteksjef, han har ambisjoner, om at det her skal utvikles enda videre. Og da skal vi sikkert feire igjen!

2 kommentarer om “Feiret servicetorget”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s