Møte i styringsgruppa 6. september

Møte med halv styringsgruppe
Tidspunkt: Tirsdag 6. september
Til stede: Hans Gjerløw og Jørgen Hovde

Bjarne Sætre og Hanne Ottoson var opptatt i et annet møte.

_dsc0120

1.) Rolleavklaring

Enhetslederne for de tre bibliotekene i nye Sandefjord er på plass. Til nå har mandatet til å danne et nytt bibliotek ligget hos de tre nåværende biblioteksjefene: Hans Gjerløw, Jørgen Hovde og Hanne Ottoson. I tillegg er den nye seksjonslederen Bjarne Sætre også blitt inkludert i styringsgruppa.

Nåværende biblioteksjef i Sandefjord Hans Gjerløw blir seksjonsleder for kultur i den nye kommunen og trekker seg derfor litt tilbake i arbeidet med å danne det nye biblioteket. Han vil fortsatt delta på styringsgruppemøtene og i kartleggingen av nåværende praksis på sitt bibliotek, men avgjørelser om det fremtidige biblioteket skal ligge hos seksjonsleder og enhetslederne.

Anette Østad, som nylig ble ansatt som enhetsleder for biblioteket i Sandefjord, trer inn i styringsgruppa.

2.) Samarbeid mellom seksjonene

I Sandefjord er det i dag et godt samarbeid mellom kulturhusvirksomheten og biblioteket, som er organisert under samme enhet. Selv om disse tjenestene nå splittes over flere seksjoner, er det klare føringer på at det fortsatt må være et godt samarbeid på tvers. Dette blant annet for å utnytte resserser knyttet til teknisk utstyr og arrangørkompetanse.

3.) Systemgruppa

Systemgruppa er godt i gang med sitt arbeid. Se eget referat. (Kommer snart!)

4.) Bibliofils biblioteklederkonferanse

Hans skal holde et innlegg om kommunesammenslåingsprosessen på Bibliofils biblioteklederkonferanse.

5. ) Nasjonalbibliotekets biblioteklederkonferanse

Jørgen Hovde og Anette Østad reiser for hvert sitt bibliotek.

6.) Andre arbeidsgrupper

Det er meldt om behov for å ha en egen arbeidsgruppe til å se på katalogdata for det nye biblioteket. Det skal snart settes ned flere grupper. Dette vil bli diskutert på det neste møtet i styringsgruppa. Det vil bli en viktig oppgave å kartlegge praksisene på de tre bibliotekene, helt ned på detaljnivå.

7.) Servicekontor

Hans Gjerløw er blitt invitert til å delta i en gruppe nedsatt på rådmannsnivå, som skal utrede servicekontor i Andebu og Stokke. Ett av alternativene er at denne funksjonen legges til bibliotekene. I gruppa vil flere alternativ diskuteres, for eksempel om servicekontorene skal kombineres med andre tjenester, eller om de skal være adskilt.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s